Promišljanje o feminizmu

utorak, 06.03.2018. - srijeda, 07.03.2018.
nasilje_ilustracija_630

Građanska udruga KSS Antifjaka (Klub studentica i studenata sociologije) organizira 7. ožujka u 19 sati okrugli stol Istanbulska konvencija: Reci NE nasilju nad ženama u Gradskoj knjižnici Zadar (Multimedijalna dvorana). 

S obzirom na zabrinjavajuća nedavna društvena događanja oko (ne)ratifikacije Konvencije Vijeća Europe  o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji (Istanbulska konvencija), nametanju ideološkog diskursa takozvane rodne ideologije od strane neokonzervativnih političkih aktera i stvaranju fantazmi oko kategorije roda, organiziran je okrugli stol, kako bi se omogućila javna rasprava i na širem zaradskom području o temi koja se tiče svih građanki i građana.

U četvrtak, 8. ožujka u 17 sati u organizaciji Građanske inicijative održava se Marš za Dan žena.

Nakon marša u 19 sati otvorenje je izložbe Sve su to vještice koju organizira Udruga za umjetnost i kulturu Punktum u Knjigozemskoj. Memei Hane Ćurak, kojima na facebook stranici Sve su to vještice uz humor propituje rodne uloge, muško-ženske odnose, profesionalne izazove, ženska prijateljstva, kritizira svakodnevni seksizam, mušku ljevicu. Izložba se može pogledati do 29. kolovoza.

U 20 sati, u prostoru Knjigozemske, KSS Antifjaka organizira čitanje feminističke literature (poezije, proze, teorije) Feminizam je za sve! Svi građani i građanke pozvani su pridružiti se i sa sobom donijeti odlomak iz knjige, stihove, citate i podjeliti svoja promišljanja o feminizmu, jer on se ostvaruje kroz razne oblike i apsolutno je za sve! 

Cilj ovog dvodnevnog događanja je kritički promišljati o stvarnosti koja nas okružuje, ukazati na zabrinjavajuće trendove rasta nasilja u obitelji, prvenstveno femicida i otvoriti prostor konstruktivnom dijalogu. 


Povezano