Pitching Scenarističkog laboratorija

Zagreb, KIC
subota, 01.04.2023.
Kinoklub Zagreb

Kinoklub Zagreb u subotu, 1. travnja u 11 sati, u dvorani KIC-a organizira prvi javni pitching projekata za kratke igrane filmove, razvijanih na radionici Scenaristički laboratorij. Projektima i njihovim autorima time se želi pružiti vidljivosti ali i potencijalno osigurati suradnju i razvoj na profesionalnoj razini s ciljem realizacije filma.

Svoje scenarije za kratke igrane filmove predstavit će četiri autora:  Nadija Cvitanović, Tibor Đurđev, Roko Juričić i Borna Zidarić. Nakon prezentacije projekata, slijedi razgovor s publikom i druženje. Projekti su razvijani pod mentorstvom redateljice i scenaristice Sonje Tarokić (scenaristički dio) i producenta Mateja Merlića (pitching). Polaznici ove godine prvi put vježbaju pitchanje javno, što je omogućeno suradnjom s Kulturno informativnim centrom u Zagrebu. 

Scenaristički laboratorij trajao je nekoliko mjeseci, a cilj mu je bio pomoći svakom od scenarista da početnu verziju scenarija ili scenoslijeda kroz rad u grupi dovede do naprednije i detaljnije verzije – one koja će upravo u autorovom viđenju biti poboljšana, “istinitija” verzija originalnog nauma, i koju će potom htjeti samostalno i/ili u suradnji s redateljem i snimati. Radionica je također težila proširiti znanja polaznika o scenaristici, potaknuti razmišljanja o formi, strukturi i karakterizaciji kroz zajedničko “brainstormanje” i diskusiju o svim projektima u grupi te polazinke_ce naučiti predstavljati svoj projekt u razvoju, s ciljem daljnjeg umrežavanja i potencijalne suradnje.


Povezano