Pet godina dokumentaraca

utorak, 17.06.2014. - utorak, 17.06.2014.
5_metara_630

Povodom svog petog rođendana, Dokukino poziva u srijedu, 18. lipnja, na glazbenu proslavu uz uživanje u Oscarom nagrađenom dokumentarcu 5 metara od slave i live akustičnom koncertu mladog umjetnika Petra Vranića iz benda Elephant and the Moon. Koncert će se održati nakon druge projekcije dokumentarca u prostoru kafića Art kino Grič u Jurišićevoj 6.

Svima koji su dali svoj doprinos, bilo da su gradili projekt ili da su sjedili u mraku i uživali u doksima u redovnoj kino distribuciji, Dokukino šalje jedno veliko- hvala. 

Milijuni ljudi poznaju njihove glasove, ali nitko im ne zna ime.Ovaj dokumentarac napravljen je u njima u čast. Pogledajte i upoznajte dive koje stoje samo pet metara od najvećih glazbenih zvijezda današnjice. U ovom sjajnom feel-good dokumentarcu nagrađivani redatelj Morgan Neville pod svjetla reflektora stavlja neispričane priče pratećih vokala nekih od najvećih glazbenih legendi 21. stoljeća.Uz neviđene arhivske snimke i soundtrack kojem nema ravnog, Pet metara od slave donosi intimne razgovore s Bruceom Springsteenom, Steviejem Wonderom, Mickom Jaggerom, Stingom i mnogim drugima. Projekcije filma su u 19 i 21 sat

Petar Vranić je kantautor benda Elephant and the Moon. U Griču će se pojaviti u sastavu svoje gitare i mikrofona. Grupa Elephant and the Moon je imala veliku ljetnu turneju u gradovima poput Beograda, Sarajeva i Šibenika gdje su gostovali na festivalu Terraneo. Objavili su dva singla za pjesme The night is catching up with me i The Good Life. Odnedavno je bend proširen u punom postavu, koju uz Petra Vranića čine Andreja Pančur, Mislav Vidaček i Sven Vranko. Bend uskoro nastupa na Inmusic festivalu u Zagrebu, a zatim kreće u snimanje prvog EPa.

Ulaz na film i koncert je besplatan. 


Povezano