Malo je dovoljno

četvrtak, 03.05.2012. - ponedjeljak, 14.05.2012.
Malo je dovoljno_630

Krenuvši od priča i pjesama Aleksandra Stojkovića odnosno motiva te muzičkih materijala braće Sinkauz (East Rodeo), u ovom projektu Muzičkog salona i Teatra &TD autori su istraživali odnose između glazbe i teksta, gradili novu formu i stvorili jedinstveno glazbeno-scensko djelo. Djelo u kojem glazba i tekst povremeno izmjenjuju uloge, pa tekst postaje glazbeni materijal, a glazba narativni element. Tu usklađenost zvuka i riječi možemo istovremeno i misliti i osjećati što čini doživljaj potpunim i potvrđuje da je malo dovoljno, a da sve imamo.

East Rodeo nastao je 2002. pod okriljem eksperimentalnog kazališta TAM teatromusica u Padovi. U kreativnom ambijentu konstantnog propitivanja zvuka i vizualnih medija skladbe East Rodea poprimile su neočekivanu dimenziju metamorfoze i ekstremnu otvorenost prema raznim glazbenim žanrovima što je rezultiralo pronalaženjem vlastitog zvukovnog ekvilibrija i njegovog daljnjeg propitivanja.

Pjesnik i pisac Aleksandar Stojković dio je srbijanskog alternativnog rock benda Goribor i ujedno jedno od najvećih autorskih imena s ovih prostora. Izdao je zbirke pjesama Svijet je moj, ali nema vremena, Princ bez horsa i Ne možeš mnogo ali možeš malo.

Premijera je 4. svibnja, a slijede izvedbe 5, 6, 14. i 15. svibnja u 20 sati. Ulaznice možete kupiti već sada po pretprodajnoj cijeni od 50 kuna na blagajni Teatra &TD, dok će cijena na ulazu biti 65 kuna. Studenti svoje ulaznice mogu kupiti po cijeni od 35 kuna.

 


Povezano