Kuća Tarzanove mame

nedjelja, 04.05.2014. - nedjelja, 04.05.2014.
igor_ruf_630

“Ono što nam Igor Ruf predstavlja povodom svoje samostalne izložbe u galeriji Academia Moderna treba prvo nekako protumačiti –  je li riječ o performansu ili tek o svirci nekolicine pojedinaca koji su se nedavno okupili u bend.  Radi li se o neodadaističkom činu proizvođenja buke nalik happeningu ili jednostavnom iskorištavanju prilike u kojoj se može održati nastup četveročlanog vokalno-instrumentalnog sastava koji se naziva Kuća Tarzanove mame

Ono što vidimo ispred sebe u galeriji na neki je način okupacija prostora drugim prostorom. Ova instalacija koja u galeriji stvara scenu jest pozornica na kojoj će Kuća Tarzanove mame izvesti Kuću Tarzanove mame, kroz sinkretizam umjetničko izražajnih formi koje djeluju kao totalno umjetničko djelo ili tzv. gesamtkunstwerk. 

Uzeti mjeru, da se tako izrazim, ovakvom događaju dosta je teško, jer podjednako, pored svega onoga što je inkorporirano u “program” djela, postoji i segment onoga što, kao neodređeno, biva podložno neizvjesnom, dok na izvođačima i publici ostaje da, kroz zajedničko bivanje, ono neodređeno postane izvjesnim”, zapisao je o događaju Predrag Pavić.

Happening će biti održan u ponedjeljak, 5. svibnja, u 19 sati u galeriji Academia Moderna.


Povezano