Ideja umjetničke izvrsnosti

utorak, 28.11.2017. - petak, 01.12.2017.
odraz_scekic_630

Jesensko zimsku ediciju sedmog po redu Karlovac Dance Festivala (KDF 007) u organizaciji Centra za plesnu i izvedbenu umjetnosti F.R.E.E. D.A.N.C.E. odlikuju suradnje, međunarodne i nacionalne, sjajni umjetnici i plesne kompanije i organizacije. Vodeći se idejom umjetničke izvrsnosti, program i koncept ove edicije donosi dvije plesne predstave i dvije autorski osmišljene kreativne-umjetničke plesne radionice.  

Najavljeno je gostovanje i suradnja s Plesnom kompanijom Almada iz Portugala i umjetničkom organizacijom Histeria Nova. Program međunarodne kulturne razmjene uključuje gostovanje partnera iz Portugala, Plesnu kompaniju Almada sa predstavom ~FOBOS, 30. studenog, u GK Zorin domu u 20 sati. Predstava Odraz umjetnice Marije Šćekić, u produkciji organizacije Histeria Nova, najavljena je za 1. prosinca u GK Zorin dom.

Zanimljivi, energični plesač Bruno Duarte održati će plesnu radionicu 29. studenog, a 2. prosinca pod umjetničkim vodstvom Marije Šćekić održat će se plesna radionica ANIMALIS, posebno osmišljena i kao dio njenog autorskog pedagoškog edukativnog koncepta cRollateral Movement. Edukativni kreativni program plesnih KDF radionica održava se u Ateljeu suvremenog plesa Free Dance, P. Zrinski 15 u Karlovcu.

Free Dance i KDF tako završavaju sjajno još jednu festivalsku godinu opravdavajući svoju oznaku EFFE kvalitete u kojem se u Karlovcu  i sa Karlovac Dance Festivalom razvija autentična verzija kulturno umjetničkog sadržaja i potiče kulturni turizam, te se njeguju i razvijaju nova iskustva suvremene kulture s partnerima iz EU.


Povezano