Ravnopravnost svima!

četvrtak, 02.03.2017. - četvrtak, 02.03.2017.
Zagreb_Pride_630_0 FOTO: Zagreb Pride

Predstavljanje “Indikatora ravnopravnosti na radnom mjestu” održat će se u petak, 3. ožujka u Kući Europe u 13 sati. Cilj je predstavljanja upoznati poslodavce i druge dionike u Republici Hrvatskoj s Indikatorom te načinima na koje mogu poboljšati prakse usmjerene na poticanje raznolikosti i inkluzivnosti u svojim organizacijama, s naglaskom na seksualne i rodne manjine.

Tijekom 2016. godine šest udruga iz Hrvatske (Prostor rodne i medijske kulture K-zona / VOXfeminae, Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju BRID, Udruga Lori, Udruga Zora iz Čakovca, Zagreb Pride i Trans Aid) u suradnji sa sindikatima, razvilo je Indikator ravnopravnosti na radnom mjestu – evaluacijski alat u formi upitnika, namijenjen poslodavcima koji pomaže u kreiranju uključive radne okoline te omogućava poslodavcima da usklade standarde svog poslovanja s europskim i globalnim trendovima. Indikator ravnopravnosti na radnom mjestu je nastao po ugledu na slične alate (prvenstveno Workplace Equality Index organizacije Stonewall iz Velike Britanije), koje koriste poslodavci diljem svijeta. 

Svoja iskustva, znanja i preporuke vezano uz važnost poticanja raznolikog i inkluzivnog radnog okruženja podijelit će Mirjana Matešić, ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj (HR PSOR), te Gabrijela Ivanov i Noah Pintarić iz udruge Prostor rodne i medijske kulture K-zona

Poziva se i zainteresirana javnost, a posebno poslodavci, da se pridruže predstavljanju i popratnoj raspravi. Postoji mogućnost pokrivanja putnih troškova poslodavcima van Zagreba, o čemu se možete informirati putem elektroničke pošte.

Prije predstavljanja Indikatora, na istom mjestu u 12 sati održat će se konferencija za medije na kojoj će biti najavljena kampanja za LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu – “Radnopravnost svima!”.


Povezano