Promocija kongresnog ČIP-a

ponedjeljak, 14.02.2011. - ponedjeljak, 14.02.2011.
cip_apolitika_480

Na kongresu koji se održao u krajem studenog u Splitu, o arhitektonskoj politici se raspravljalo u rasponu ključnih tema arhitekture i urbanizma, arhitektonske izvrsnosti, društvenog konteksta i održivosti, kroz kraće prezentacije pozvanih govornika te moderirane diskusije i okrugle stolove.

Na konkretnim iskustvima Zadra, Splita i Dubrovnika predstavljene su se specifičnosti, raznovrsnosti i složenost hrvatske situacije u odnosu na razvijenije europske zemlje. Sudjelovali su također i stručnjaci iz Irske, Austrije i Slovenije, koji su predstavili odrednice svojih arhitektonskih politika. U Splitu su tada predstavljene i smjernice kreiranja potrebnog dokumenta arhitektonske politike, a potpisana je i izjava o daljnjoj razradi Apolitike između Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, zatim Savjeta prostornog uređenja Republike Hrvatske, te Udruženja hrvatskih arhitekata i Hrvatske komore arhitekata.

O Trećem kongresu hrvatskih arhitekata i posebnom kongresnom broju ČIP-a govorit će Sanja Cvjetko Jerković, izvršna direktorica Kongresa i glavna urednica kongresnog ČIP-a, a Smjernice za izradu arhitektonske politike predstavit će koautorica tog dokumenta, Tea Horvat. Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva nositelj je projekta nacionalne arhitektonske politike, a najavit će ga ministar Branko Bačić.

Predstavljanje će se održati u utorak, 15. veljače u 19 sati.


Povezano