Ana Kuzmanić i Luka Bekavac: Divlji rast

Zagreb, Nova BAZA
ponedjeljak, 19.02.2024.

Istraživanje i online izložba Divlji rast Ane Kuzmanić inicijalno je predstavljena krajem prosinca 2021. godine u sklopu fundusa Muzeja susjedstva Trešnjevka. Tim je povodom književnik Luka Bekavac za Kulturpunkt napisao esej Teraformiranje kvarta, koji je, zajedno s radom Ane Kuzmanić, objavljen u hibridnoj formi umjetničke knjige naziva Divlji rast, čije će se predstavljanje održati u ponedjeljak, 19. veljače s početkom u 19 sati, u prostoru Nove Baze.

Predstavljajući novopečeni projekt u okviru kojeg je publikacija nastala, kustosica Ana Kutleša ističe: “Biblioteka MST spaja pisanu riječ — književnost, esejistiku i njihove hibride — s vizualnom umjetnošću, a nadovezuje se na višegodišnje kulturno-umjetničke programe realizirane u okviru Muzeja susjedstva Trešnjevka, izvaninstitucionalne inicijative izgradnje drugačijeg, društveno angažiranog i u lokalnoj zajednici utemeljenog muzeja. “

Na poziv BLOK-a, Luka Bekavac napisao je svojevrsni nastavak Teraformiranja kvarta otvarajući novu fazu kolaža Ane Kuzmanić i vlastitog teksta. Formu novoobjavljene publikacije Ana Kutleša pojašnjava riječima: “triptih tekstova ‘Najduža igra’, ‘Šalabahteri, stare bilježnice’ i ‘Uputa o postupku’ koji čine ‘Divlji rast’ detektivska su priča, a istovremeno i studija o kolažiranju prostora i vremena, srasla s kolažima Ane Kuzmanić na način da je teško odredivo što je čemu prethodilo.”

Na promociji će uz autore sudjelovati dizajneri publikacije Hrvoje Živčić i Zoran Đukić, novinarka i urednica Hana Sirovica te urednica biblioteke Ana Kutleša.

Knjiga se po cijeni od 10 EUR može kupiti narudžbom na mail.

Više informacija pronađite ovdje.


Povezano