3D printer, plazma rezač i bežični laserski prijenos

četvrtak, 07.04.2016. - četvrtak, 07.04.2016.
radiona_mustafa_630

U petak, 8. travnja s početkom u 17 sati u Radioninom labu gostuje Luka Mustafa iz Slovenije koji će održati prezentaciju svojih projekata 3D printera Troublemaker V2, plazma rezača GoodEnoughCNC i Koruza sistema bežičnog laserskog prijenosa informacija brzine 1Gbps. 

Open hardware strojevi fokusiraju se na jednostavnu konstrukciju i prihvatljive troškove za maksimalnu obnovljivost svuda u svijetu. Remenicama pogonjen plazma rezač i zupčanicima pokretana velika 2 x 3 m CNC glodalica mogu izrađivati čelične elemente kako bi stvorili isplativu mašinu koju si svaki hakerspace i makerspace mogu omogućiti u svojoj produkciji po pristupačnijim cijenama.

Troublemaker V2 3D printer proširuje ponudu omogućujući rad u volumenu veličine 30x30x30 po pristupačnoj cijeni i uz konstrukciju dostupnih dijelova.

KORUZA je optički bežični sistem za prijenos informacija brzine 1Gbps koji u svom radu koristi optičku vezu uz dostupne dijelove  te niz jednostavnih mehaničkih rješenja.

Luka Mustafa suradnik je Shuttleworth fondacije i radi puno radno vrijeme na bežičnom optičkom sistemu Koruza koji razvija na Institutu IRNAS u mjestu Rače u Sloveniji, osnovanog 2014. godine tijekom njegova rada na doktoratu na UCL-a (University College London). Trenutno vodi multidisciplinarni tim za razvijanje otvorenih sustava u rasponu od CNC uređaja do elektronike i sistema temeljnih na optičkim vlaknima, provira i ugrađuje otvorenu bežičnu mrežu preko projekta wlan slovenia, te vodi međunarodnu bežičnu okosnicu (backbone).


Povezano