Badiou: dva predavanja

nedjelja, 25.09.2016. - nedjelja, 25.09.2016.
mama_znak_630

U predavanju Spol, označitelj i najmanji cijeli broj, Sigi Jöttkandt krenut će od Badiouove tvrdnje da “jedno ne postoji”  i uputiti se prema mjestu na kojem bi Jedno moglo nastati. Njezina je teza da je Jedno brojno, da ih ima više, a to Lacan specificira u XIV. seminaru – Logika fantazije: možda i nema Jednoga, ali to ne znači da nema najmanjeg cijelog broja.

Opaska o strukturi filozofskog djela Alaina Badioua, naslov je predavanja Justina Clemensa u kojem će on ispitati odnos između retorike i logike u cjelini Badiouvog rada.

Sigi Jöttkandt profesorica je engleskog jezika na UNSW u Australiji. Autorica je knjiga Acting Beautifully: Henry James and the Ethical Aesthetic, First Love: A Phenomenology of the One, kao i brojnih članaka o književnosti i psihoanalizi. Suosnivačica je i urednica časopisa S: Journal of the Circle for Lacanian Ideology Critique i Umbr(a). Uz to je i ravnateljica kuće Open Humanities Press.

Justin Clemens je profesor filozofije na University of Melbourne u Australiji. Njegova bibliografija uključuje knjige Psychoanalysis is an Antiphilosophy (Edinburgh UP 2013), Minimal Domination (Surpllus 2011) i Lacan Deleuze Badiou, napisanu u suradnji s A.J. Bartlettom i Jonom Roffeom (Edinburgh UP 2014). Trenutno radi na projektu Australian Poetry Today.

Gostovanje, koje će se održati u ponedjeljak, 26. rujna u 18 sati, realizirano  je u suradnji s ljubljanskom konferencijom REPETITION/S: Performance and Philosophy in Ljubljana.


Povezano