Uloga i status neprofitnih medija

nedjelja, 30.01.2011. - nedjelja, 30.01.2011.
novinarski dom

Udruga za promicanje ljudskih prava i medijskih sloboda CENZURA PLUS iz Splita tijekom proteklih godinu dana provodi projekt Informacijom protiv diskriminacije, podržan sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. Opći cilj projekta je unaprijediti suzbijanje diskriminacije i društvenu odgovornost i ulogu medija u tom kontekstu, te status neprofitnih medija kao čimbenika poticanja pluralizma, u javnom prostoru.

Članak 5. Zakona o medijima kaže da su obveze države radi poticanja pluralizma i raznovrsnosti medija poticanje proizvodnje i objavljivanja programskih sadržaja koji se odnose na pokretanje novih neprofitnih medija, te medija nevladinih udruga. Na Okruglom će se stolu pokušati potaknuti rasprava o sljedećim pitanjima: Koliko Hrvatska ima neprofitnih medija i što radi na unaprjeđenju njihove uloge i statusa? Kakva su iskustva zemalja Europske Unije u toj domeni? Što postojeći neprofitni mediji i produkcije donose u javni prostor naše zemlje? Kako unaprijediti njihov status?

Gošće i gosti s uvodnim izlaganjima na Okruglom stolu biti će: Zdenko Duka, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva; Zrinjka Peruško, direktorica Centra za istraživanje medija FPZG, Sveučilište u Zagrebu; Toni Gabrić, glavni urednik H-ALTER-a; Nina Obuljen, državna tajnica Ministarstva kulture; Zdenko Ljevak, predsjednik Vijeća Agencije za elektroničke medije; Nenad Stazić, predsjednik Saborskog odbora za informiranje, informatizaciju i medije.

Moderatorica Okruglog stola je novinarka i aktivistkinja, Vesna Kesić. Početak je u 13 sati u velikoj dvorani Novinarskog doma.


Povezano