Provođenje strukturnih reformi s trajnim učinkom

nedjelja, 13.03.2016. - nedjelja, 13.03.2016.
Martin_Nikolaj_Christensen_630 FOTO: Martin Nikolaj Christensen

Okrugli stol Europa 2020. u praksi Europskog semestra: Može li Hrvatska (još uopće) ostvariti ciljeve pametnog, uključivog i održivog razvoja, održava se u ponedjeljak, 14. ožujka 2016. godine, od 11 do 13 sati, u Novinarskom domu (Perkovčeva 2, Zagreb).

U svjetlu aktualnog donošenja Državnog proračuna za 2016. te kao doprinos pravodobnoj i promišljenoj pripremi Specifičnih preporuka Europske komisije za Republiku Hrvatsku i Nacionalnog programa reformi za 2016. godinu u sklopu Europskog semestra, GONG, Centar za mirovne studije i Savez samostalnih sindikata Hrvatske organiziraju okrugli stol čiji je cilj kritički sagledati dosadašnju provedbu Europske strategije za pametan, održiv i uključiv rast – Europa 2020 kroz mehanizam Europskog semestra, te provođenje strukturnih reformi sa stvarnim i trajnim učinkom na smanjenje siromaštva, poboljšanje obrazovne strukture, istraživanja i razvoja te prelazak na niskougljičnu ekonomiju, povrh kratkoročnog upravljanja proračunskim deficitom.

U sklopu okruglog stola nakon uvodnih izlaganja svoje komentare pozvani su dati predstavnici Vlade RH, Hrvatskog sabora i drugih relevantnih javnih i akademskih  institucija i zainteresirane javnosti, uključujući i iRMO, nakon čega će se u raspravu uključiti i ostali sudionici.

Raspravu će moderirati Marina Škrabalo iz GONG-a, članica Europskog gospodarskog i socijalnog odbora. Na raspravi će sudjelovati Vladimir Cvijanović, neovisni ekonomski analitičar, Conny Reuter, glavni tajnik europske mreže SOLIDAR, Manica Hauptman, predstavnica Stalnog predstavništva Europske komisije u RH, Leila Fernandez-Stembridge, predstavnica Glavne uprave za gospodarske i financijske poslove Europske komisije – DG ECFIN, Ana Pezelj, izvršna tajnica za socijalni dijalog i javne politike SSSH, Boris Jokić, voditelj Ekspertne radne skupine za provođenje Cjelovite kurikularne reforme i Sandra Benčić, voditeljica programa Ekonomske i socijalne pravednosti Centra za mirovne studije.


Povezano