Arhivi odozdo – organizacijsko pamćenje

Karlovac, Gradska knjižnica
srijeda, 27.09.2023.

U srijedu, 27. rujna u 17 sati u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice “Ivan Goran Kovačić” održava se okrugli stol o potrebama i resursima organizacija civilnog društva u području prikupljanja, bilježenja, dokumentiranja i arhiviranja svog rada, kao i njihove digitalizacije.

Riječ je o aktivnostima koju provode sve organizacije civilnog društva, no o kojoj se rijetko javno razgovara. Cilj je okruglog stola istaknuti važnost usustavljivanja arhivskog rada i njegovo prepoznavanje kao neizostavnog dijela aktivnosti organiziranog civilnog društva.

Imajući u vidu kontekst u kojem djeluju organizacije civilnog društva i u kojem provode svoje arhivske djelatnosti, veliki izazov predstavlja razvojna perspektiva i održivost ovih praksi. U tom je smislu pitanje suradnje između javnog (arhivi, ustanove, uprave) i civilnog sektora ključno.

O ovim temama na okruglom stolu govore Ivana Francisković Orlom (Eko Pan) i Ksenija Sanković (Kinoklub Karlovac), a razgovor moderira Matija Mrakovčić (Kurziv – Platforma za pitanja kulture, medija i društva, Centar za dokumentiranje nezavisne kulture).

Okrugli stol se održava u sklopu projekta “Arhivi odozdo – organizacijsko pamćenje kao element održivosti civilnog društva” koji provode organizacije koje vode community arhiv Centar za dokumentiranje nezavisne kulture, udruge Kulturtreger i Kurziv. Projekt je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

acf logo


Povezano