Iskustva i primjeri dobre prakse

nedjelja, 23.10.2016. - nedjelja, 23.10.2016.
Dimitar_Nikolov_630 FOTO: Dimitar Nikolov

Konferencija Društvena poduzeća za radnu integraciju u Europskoj uniji održat će se u ponedjeljak, 24. listopada u Konferencijskoj dvorani Kuće Europe (Augusta Cesarca 6, Zagreb) s početkom u 9.30 sati.

Cilj konferencije je informirati ključne dionike o mogućnostima, važnosti i izazovima radne integracije kroz društvenopoduzetničke pothvate, predstaviti iskustva i primjere dobre prakse iz nekoliko zemalja Europske unije te otvoriti dijalog o ovoj važnoj temi u kontekstu rane faze razvoja društvenog poduzetništva u Hrvatskoj i nepostojanja sustava za radnu integraciju osoba u nepovoljnom položaju. 

Očekuje se aktivno sudjelovanje 80-ak društvenih poduzetnika, predstavnika zaštitnih radionica, organizacija civilnog društva koje se bave radnom integracijom te predstavnika državnih institucija.

Konferenciju će u ime Ministarstvo rada i mirovinskog sustava otvoriti pomoćnica ministrice Katarina Ivanković Knežević, direktorica British Councila Hrvatske Aida Salamanca, a među ključnim govornicima je i Tadej Slapnik, državni tajnik u kabinetu predsjednika Vlade Republike Slovenije.

Konferenciju zajednički organiziraju ACT Grupa, vodeći primjer društvenog poduzetništva u Hrvatskoj i regiji, Europska mreža društvenih poduzeca za radnu integraciju – ENSIE, British Council Hrvatska i Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, uz podršku Europskog parlamenta, Ureda za informiranje u Republici Hrvatskoj. 

Vinformacija možete potražite ovdje

 


Povezano