Vinkovci rockaju

četvrtak, 13.03.2014. - subota, 15.03.2014.
puncke_630

Program u Rock klubu Ribnjak organizirala je skupina mladih vinkovačkih entuzijasta s ciljem da zagrebačkoj publici po prvi put predstave velik broj novih, perspektivnih vinkovačkih rock bendova te da istovremeno povežu vinkovačke umjetnike sa zagrebačkim kolegama u smislu poticanja buduće suradnje.

U petak, 14. ožujka, u 19 sati publici će se predstaviti dio bogate vinkovačke književne scene: Gordan Nuhanović, autor romana Agenti kulture i Šale su ostale kod kuće, Vladimir Bakarić, nezaobilazno ime suvremene hrvatske dječje književnosti, Pajo Pakšu, guru stripa i bloga, obožavatelj vinkovačke rock scene i autor zbirke kratkih priča Welcome Shit Pack te Marija Renić, novinarka i autorica knjige Poljubac na raskrižju.

U subotu, 15. ožujka, u 19 sati predstavljaju se etablirani hrvatski crtači stripova, redom vinkovčani: Dubravko Mataković, ujedno i član grupe Septica te ruka koji stoji iza logtipa Vinkovci Rockaju, Krešimir Zimonić, autor kultnog stripa Zlatka, Nenad Barinić, umjetnički direktor Salona Stripa te Miron Milić čije su stvaralaštvo kritičari prozvali hrvatskim haiku stripom. Ovu priliku iskoristit ćemo i kao najavu Salona Stripa, bijenalne manifestacije hrvatskog strip stvaralaštva.

Za glazbenu podlogu zadužene su ujedinjene vinkovačke rock snage – popularne Punčke koje će na koncertu izvesti stvari s novog hit albuma Sunčano s povremenom naoblakom, kultni bend Septica kojem je krajem prošle godine izašao novi album Klub usamljenih srdaca narednika Pedera te po prvi put nakon poduže pauze Pogreb X (bend Satana Panonskog) koji će svirati baš za Vinkovci Rockaju. Tu su još i vinkovački pioniri The Karambol koji upravo promoviraju novi singl Čudne njuške i Harp Explosion – iznimno cijenjeni i aktivni usnoharmonikaš, najnoviji član kultne grupe Disciplin A Kitschme

Electric Žarea ne treba posebno predstavljati, dovoljno je za reći da ovdje dolaze na vrhuncu snage. Osim njih, po prvi puta će se predstaviti pet mladih rock bendova koji su i lajtmotiv ove manifestacije, a od kojih očekujemo da očuvaju reputaciju Vinkovaca kao grada rocka. Nastupaju Green Shade, koji oduševljava na svim dosad odrađenim koncertima, Neću Žvake ‘Oću Kusur, trenutačno najperspektivniji rock izvozni proizvod iz Vinkovaca, mladi rockeri koji puno obećavaju Fectum, indie rockeri Štajgajs te nenadano nastali rock bend Nenad.


Povezano