Radio BAZA – iz ostavštine Saniboja Žugića: traka HAMATRI

Zagreb, Nova BAZA
četvrtak, 14.12.2023.
FOTO: Muzej susjedstva Trešnjevka

U četvrtak, 14. prosinca s početkom u 20 sati u prostoru BLOK-a, će se održati koncert u spomen Saniboja Žugića i albuma Hamatri, čiju interpretaciju izvode Josip Šustić, Hrvoje Nikšić, Leo Beslać, Tena Novak, Roko Margeta i Anamarija Žugić Borić. Sastav će izvesti i originalnu glazbu Zlatka Matića / Henryja Staga, Nives Marušić, Andora Szebenyja Snježana Matića.

Koncertu će prethoditi razgovor s Anom Kutlešom, kustosicom Muzeja susjedstva Trešnjevka u čijem se fundusu nalaze fotografije Sanibojeve građe i Anamarijom Žugić Borić, urednicom programa, glazbenicom i istraživačicom.

Saniboj Žugić skladatelj je elektroničke glazbe koji je život proveo na uglu Žumberačke i Ozaljske ulice. U njegovu je stanu pronađen pregršt arhivskih materijala i snimki koje su nakon raščišćavanja 2012. godine restaurirane i uređene. Na snimkama je pronađen i album Hamatri iz 1981/82. godine nasovljen prema istoimenom, i možda prvom world music sastavu u Hrvatskoj.

Novi život albumu uz pokoje interpretativno proširenje udahnut će niz glazbenika čiji je glazbeni izričaj blizak Sanibojevom, a sam koncert će ujedno biti prilika da se publici približi Sanisint i njegove mogućnosti te da se prvi put nakon četrdeset godina na njemu zasvira ovaj nikad predstavljeni glazbeni dragulj, poručuju organizatorice.

Više informacija o programu pronađite ovdje.


Povezano