Lucidvox

Zagreb, Močvara
nedjelja, 20.08.2023.

Psihodelične rokerice Lucidvox gostuju u Močvari u nedjelju, 20. kolovoza. Cijena ulaznice u pretprodaji je 6 eura, a na dan događanja je 8 eura.

Iz najave: “Lucidvox je all-female bend osnovan 2013., a na početku su djevojke svirale obrade grupa poput Sonic Youth, Pixies, White Stripes ili Warpaint. Ubrzo su počele stvarati vlastite glazbe pod utjecajem tih bendova te energičnim nastupima stekle popularnost kao jedan od najupečatljivijih izvođača na ruskoj DIY sceni krajem prošlog desetljeća. Glas o njima počeo se širiti diljem Europe pa je tako došao i do legendarnog Chrisa Eckmana koji vodi izdavačku kuću Glitterbeat Records za koju su Lucidvox objavile svoj prvi album We Are.

Taj album označio je i pojavljivanje grupe u vodećim svjetskim glazbenim medijima, ali i na mnogim velikim glazbenim festivalima i klubovima. Njihovi energični nastupi ostavili su sjajne impresije te se o Lucidvox počelo pisati kao o jednom od zanimljivijih mlađih europskih bendova. Nakon nastupa diljem Europe sada napokon dolaze u Zagreb da se uvjerimo u sve što se o njima piše i vjerujemo kako se nitko neće razočarati.

Inače, Lucidvox je specifičan i po tome što su članice benda učile svirati instrumente samo kako bi oformile ovaj bend. Galla i Nadežda nikada prije Lucidvox nisu svirale gitaru, odnosno bubnjeve, Alina je imala malo iskustvo u sviraju flaute, ali nije pjevala, dok je jedino basistica Ana i prije Lucidvox svirala u bendu.”


Povezano