Uzimam, prihvaćam, slažem se, pristajem, potvrđujem

četvrtak, 19.12.2013. - četvrtak, 16.01.2014.
matija_kralj_jelena_pasic_630

U petak, 20. prosinca, s početkom u 19 sati Matija Kralj i Jelena Pašić izvest će u Galeriji Događanja performans naziva …uzimam, prihvaćam, slažem se, pristajem, potvrđujem….

U svjetlu nedavnih događanja i promoviranja disktiminatorne odrednice braka u legislativnoj i ustavotvornoj sferi, a polazeći od vlasititog, partikularnog i osobnog iskustva međusobnog bivanja bračnim drugovima, mladi umjetnici nastoje dekonstruirati i rekonstruirati ove pozicije na temelju diskurzivnih formacija o binarnosti (muško/žensko, supruga/suprug) te reformulirati sam čin sklapanja braka, kao i sadržaj tog pojma uopće kao rodno neutralnog fenonomena. 

Izložba je otvorena do 17. siječnja.

Matija Kralj (1984.) diplomirao je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Miroslava Vuce. Student je MA programa Novih medija od 2013. godine. Sudjelovao na više grupnih i samostalnih izložbi te je redoviti sudionik festivala ŠKVER!. Živi i radi u Zagrebu.

Jelena Pašić (1986.) diplomirala je povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Surađivala je na izložbama Salon revolucije – Salon mladih 2008. (HDLU, 2008.), Socijalizam i modernost (MSU, 2011.) te Nulta točka značenja (Camera Austria, Graz, 2013.). Od 2007. do 2011. radila kao suradnica-asistentica programa u Galeriji Miroslav Kraljević. S kolegicom Jelenom Graovac tijekom 2011. organizirala je i vodila radionice koje su rezultirale izložbama u Galeriji SC i Galeriji VN u Zagrebu. Objavljuje tekstove o temama iz područja filma, suvremene umjetničke prakse i dizajna. Živi i radi u Zagrebu.


Povezano