Smisao života u usamljenosti

srijeda, 28.09.2016. - subota, 01.10.2016.
vesna_mackovic_630

Vesna Mačković je autorica i suvremena plesačica u predstavama suvremenog plesa, multimedijalnog i eksperimentalnog kazališta. Predstava Magnolija (ili prkos) premijerno izvedena na Tjednu suvremenog plesa 2014. označava njen suvremeno-plesni debi. Prilikom premijere plesno-multimedijalne predstave Intenziteti, rađene u suradnji s Pogonom, pokrenula je inicijativu Umjetnost dostupna svima kojom je omogućila posjetiteljima da na prazno mjesto na ulaznici sami upišu cijenu nakon odgledane predstave ovisno o svom životnom standardu i zadovoljstvu odgledanom predstavom.

Njezina najnovija predstava, Pod staklenim zvonom, bit će premijerno izvedena 29. rujna u 20 sati, a reprizna izvođenja zakazana su za 30. rujna, 1. i 2. listopada u 20 sati

Pod svjetlosnom simulacijom staklenog zvona izvođačica kroz pokret, glas, tekst i glazbu propituje izazove života u civilizaciji. Izazovi koji su njena preokupacija odnose se na tijelo osjetljivo na vanjski svijet zbog svoje fizičke manjkavosti. Pitanja fizičke sigurnosti kao posljedicu imaju propitivanje smisla života u usamljenosti. Izazovi koje istražuje kroz misao i tekst odnose se i na um koji se bori s pojmom “civilizacija”. Kako pojmovi kao što su rat, nasilje, krvoproliće, iskorištavanje, krađa, socijalna i zdravstvena nedostojanstvenost života mogu biti pojmovni podskup u pojmu “civilizacija”?

Predstava je dio inicijative “Umjetnost dostupna svima” prema kojoj se ulaznice rezerviraju, a posjetitelji svoju ulaznicu plaćaju nakon odgledane predstave uzimajući u obzir vlastiti životni standard i zadovoljstvo odgledanom predstavom.

Ovdje možete pročitati najavni intervju s Vesnom Mačković.


Povezano