Razgovor glazbe i zvuka

petak, 24.06.2016. - petak, 24.06.2016.
Fibres_photo_Kristijan_Vuckovic_630

U subotu, 25. lipnja u 19.30 sati u organizaciji Prostora Plus održava se premijera plesne predstave Fibres, u Filodramatici (Korzo 28).

Fibers predstavlja jednogodišnju suradnju Prostora Plus i Osnovne škole za klasični balet i suvremeni ples pri O. Š. Vežica u Rijeci namijenjenu mladim profesionalnim plesačima i plesačicama te je dio platforme KLIKER. Predstava je jedan od rezultata radionica suvremenog plesa koje su angažirale dvadesetak polaznika/ca Prostora Plus te desetak polaznica O.Š. Vežica za klasični balet i suvremeni ples, a uključivale su i izvedbe na Women in Jazz Festivalu. 

Koreografija Fibres nastala je na temelju istoimenog glazbenog djela dvojca JMZM kojeg čine Josip Maršić i Zoran Medved, a kojeg oni opisuju kao razgovor glazbe i zvuka. U ovu je konstelaciju uveden trio koji čine Anika Cetina, Renata Mavrić i Nermina Mehić, a koji otkriva pokretom kako se povezuju tijela u prostoru, kakve su naše granice u susretu s drugim te gdje je i kada susret uopće moguć. U program će biti uključena i koreografija Untitled Solo (2001) Multiplied, premijerno izvedena u HNK Ivan pl. Zajc, u lipnju 2016. Riječ je o plesnom komadu nastalom na tri pjesme benda Latin Playboys. Plesne su dionice izvedene iz sola koji je Foley koreografirala za kameru (2001) te ih izvode Anika Cetina, Renata Mavrić i Eva Šustar.

Plesni se ansambl specijalizirao za interdisciplinarne projekte koji uključuju partnere iz lokalne zajednice i profesionalne umjetnike koji proširuju razumijevanje plesa kao umjetničke forme. 

Koreografkinja Kate Foley vodila je plesne skupine u New Yorku i San Franciscu te se bavila kazalištem, filmom, novim medijima i site-specific izvedbama, a trenutno radi kao plesna pedagoginja pri O.Š.Vežica za klasični balet i suvremeni ples. 

Ulaz je na predstavu slobodan, no s obzirom da je broj sjedala ograničen, mjesto je potrebno rezerviratiputem e-maila.


Povezano