Kontejner u Galeriji Močvara

utorak, 22.02.2011. - utorak, 22.02.2011.
Miha Ciglar_500

Galerija Močvara otvara vrata premijerno 23. veljače u 20 sati kada će u obliku art audio-sessiona ugostiti dva performansa trojice mladih slovenskih umjetnika: Mihe Ciglara, Luke Dekleve i Luke Prinčiča. Zagrijavanje i šećer na kraju garantira nu disko/elektro/acid močvarni party i DJ William Linn iz SAD-a.

Miha Ciglar izvest će Ultrasound Haptics Project, zvučni performans koji se izvodi na glazbenom instrumentu koji reagira na pokret i omogućuje oblikovanje zvuka rukama. Sučelje-instrument odašilje ultrazvučne valove koji na dlanu stvaraju osjet dodira. Luka Dekleva i Luka Prinčić pripremaju audio-vizualni perfromans naziva Schizogram. U izvedbi umjetnici koriste osjetljivu digitalnu i analognu opremu kako bi proizveli greške u načinu na koji ona inače funkcionira. Umjetnici stvaraju potpuno novi oblik života koji komunicira mehanički i ima sposobnost feedbacka, davanja povratne informacije. S takvim novim subjektom, novim životom, nastaje i novi zvuk.

Započeta kao kulturno-umjetnički projekt 2001. godine, Galerija Močvara je uvrštena 2008. na HZSU-ov popis priznatih izlagačkih prostora. U 2011. program Galerije Močvara u sklopu Kluba Močvara nastaje kao plod suradnje Udruženja za razvoj kulture URK  i KONTEJNER-a, biroa suvremene umjetničke prakse iz Zagreba. Glavni je cilj novog programskog usmjerenja Galerije raznovrsnoj publici predstaviti eksperimentalnu, inovativnu suvremenu umjetnost u netipičnim i transformiranim prostorima Kluba Močvara i Pogona Jedinstvo. Galerija Močvara ove godine tako postaje katalizator novih, nekonvencionalnih događanja u kojima se suvremena umjetnost spaja s koncertima i partijima u opuštenom ambijentu. Program Galerije u ovoj godini usmjeren je prema umjetnosti zvuka i raznovrsnoj upotrebi audio-vizualne tehnologije, a sve to u simbiozi s najrazličitijim urbanim street-art fenomenima, underground tehno-znanstvenim projektima, hibridnim umjetničkim formama te ekscentičnim kulturnim aktivnostima općenito.

Više informacija o glazbenim gostima možete pročitati ovdje.

 


Povezano