Istovremeno drugi

srijeda, 24.10.2012. - četvrtak, 25.10.2012.
matija_ferlin_nastup_630

Istovremeno drugi (The other at the same time), treća je predstava istraživačke trilogije kojoj su prethodili Samice i Nastup.

Prva faza proba za novu predstavu održala se u kampu Tašalera u Premanturi, a kampiranje je odabrano stoga što će i sam komad biti smješten u kampu te zbog želje ostvarivanja zajedničkog života cijele ekipe projekta koji će biti osnova daljnjega stvaranja materijala za predstavu. Ovaj format dopušta i puno veći prostor za istraživanje, u odnosu na protekla dva projekta u koja se ulazilo sa jasnijim premisama.

Eksperimentalni projekt Istovremeno drugi temelji se na istraživačkom sistemu koji je Matija Ferlin započeo projektom Nastup, koreografiji za više plesača, a nastavio u Samicama, režiji temeljenoj na tekstualnom predlošku. Razvijajući dalje plesački sistem baziran na kreaciji tijela lišenog prethodnog plesnog znanja te nastavljajući svoj interes za istraživanje odnosa pokreta i jezika, autor u novoj koreografiji koja nastaje na granici dramskog i plesnog izričaja, želi spojiti iskustvo i znanja stečena radom na spomenutim projektima. Želeći istražiti narativne mogućnosti apstraktnog pokreta, lišenog deskriptivnih kvaliteta i konotativnih svojstava, u sudaru s vrlo konkretnim dramskih govorom kao nositeljem značenja, ideja je pomaknuti granice ustaljene kreacije i percepcije kazališnog događaja, kroz stvaranje tjelesnih ekspresija koje tekst neće podržati na način na koji smo naviknuli u klasičnom kazališnom izričaju.

Autorica teksta je Jasna Žmak, scenograf Mauricio Ferlin, a ostatak autorskog tima čine Goran Ferčec, Tina Ivezić, Danko Stjepanović i drugi. U predstavi nastupaju Claudia Fancello, Tomislav Feller, Liz Kinoshita, Roberta Milevoj i Matija Ferlin.

Premijera predstave Istovremeno drugi održat će se 25. listopada u Istarskom narodnom kazalištu Gradskom kazalištu Pula.


Povezano