Ispitivanje forme klasične koncertne izvedbe

utorak, 24.01.2017. - petak, 27.01.2017.
etida_za_violu_630

Mlada autorica Nastasja Štefanić predstavlja plesno – glazbeno djelo ETIDA ZA VIOLU I MIDI KONTROLER, nastao kao završni projekt preddiplomskog studija plesa pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Izvedbe će se održati 25. i 26. siječnja. Stošija Zrinski, zadarska izvođačica i koreografkinja, predstavlja svoj drugi autorski solo CLOUD DELUXE 27. i 28. siječnja.

U Etidi za violu i midi kontroler geste sviranja viole te njihove zvukovne manifestacije isprepliću se između tijela plesačice, tijela glazbenika i publike. Prisutno je višeslojno poigravanje mehaničkog i organskog kroz mnogostruke varijante odnosa pokret-zvuk-tijelo-instrument. Publika prati igru koja se temelji na dekonstrukciji tijela i zvuka te njihovoj rekombinaciji i povezivanju u novi entitet. Sve je to objedinjeno kroz ispitivanje forme klasične koncertne izvedbe te njezinog izmještanja u nešto drugačiji kontekst.

Cijena ulaznice je 25 kuna.

Predstava Cloud Deluxe nastala je iz potrebe da se kroz pokret i emociju izraze aktualna situacija i pitanja autorice. Kroz improvizaciju i fokus na osobno proizašle su teme vezane za autoričin umjetnički put, rutinu svakodnevnice, te duhovna tematika. Postepeno tijekom izvedbe izražavaju se emocije, stanja i doživljaji poput neizvjesnosti, emocionalne borbe, rutine, estetike, bezvremenosti, nježnosti i mistike. Glazba se stvarala metodom improvizacije i sinkroniciteta na zajedničkim probama plesačice i glazbenice te se prožima s plesom u emociji, tematici, dinamici i ekspresiji. Umjetničkom doživljaju predstave pridonosi prisutnost, komunikacija i sinergija dvaju izvođačica na sceni. 

Cijena ulaznice je 30 kuna.

Sve predstave počinju u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru, Ilica 10/1. Karte možete rezervirati na mail adresi ili broju telefona 091/4872563 te ih kupiti na blagajni ZPC-a radnim danom od 16 do 20 sati i vikendom sat vremena prije predstave.


Povezano