Globalni fenomeni modernog života

petak, 19.08.2016. - petak, 19.08.2016.
Lloyd_Crnkovic_Near_Life_Experience_630

U subotu, 20. kolovoza u 20 sati u prostoru Filodrammatice, umjetnice Sarah Lloyd i Andrea Crnković publici će predstaviti eksperimentalnu kazališnu instalaciju nastalu tijekom rezidencije od 25. srpnja do 21. kolovoza. 

Near Life Experience/Iskustvo blizu života je eksperimentalna kazališna instalacija koja nastaje u suradnji Andree Crnković (Prostor Plus, Rijeka) i Sarah Lloyd (Fifty Seven Hundred, Maryland/Montana, USA). Rad istražuje granice konvencionalnih kazališnih formi u nastojanju da se pronađu efikasniji, osobniji i aktivniji načini na koje bi se publika mogla povezati sa predstavljenim sadržajem. To je pokušaj da se kod publike pobudi osjećaj odgovornosti ili barem potaknu promišljanja o svojoj ulozi kao publike u toj razmjeni koncepata i ideja, o tekućim socijalnim, kulturološkim, moralnim i političkim pitanjima, koju zovemo teatar.

Kroz prikaze svakodnevnih situacija iz života običnog čovjeka, rad istražuje globalne fenomene modernog života i njegove pripadajuće kompleksnosti. Iz vrlo osobne perspektive, dvije umjetnice se bave gorućim temama našeg vremena; neadekvatnosti običnoga čovjeka da ispuni očekivanja koje je društvo nameće – propisujući lažne ideale po kojima bi trebao živjeti – da bi živio sretan i ispunjen život u vremenu neoliberalizma i konzumerizma, sa svim svojim socijalnim, kulturološkim i političkim implikacijama i nuspojavama. Nameću se pitanja jesmo li mi, kao individue, nesposobni, suviše neosjetljivi, otuđeni i indoktrinirani da bi potaknuli bilo kakvu ozbiljnu promjenu?

Više potražite ovdje.


Povezano