Ulični otisci

četvrtak, 11.10.2018. - četvrtak, 25.10.2018.
alex_MHC_630

Nizozemskog umjetnika Alexa Fischera Karlovčani su mogli upoznati ove godine u svibnju kad je održao radionicu crtanja otisaka uličnih šahtova. U Karlovac ponovno dolazi u petak, 12. listopada kako bi postavio i otvorio svoju izložbu na kojoj će predstaviti radove nastale proteklih godina tijekom putovanja širom Europe i svijeta.

Izložba se otvara u galeriji Studentskog centra u Karlovcu dan nakon otvaranja u Društvenom centru BEK u zagrebačkoj Nazorovoj 53. Izložbe se vežu na prethodne radionice, održane u svibnju u Karlovcu te onu koja se održava u srijedu, 10. listopada u AKC Medika.

Drainspotting se sastoji od dokumentiranja gradova putem precrtavanja uličnih šahtova. Umjetnik rodom iz Hamburga ovim se bavi već 20 godina i iza sebe ima radove s više od 300 poklopaca u 77 gradova i 26 država na svim kontinentima.

Gostovanje u Zagrebu i Karlovcu uključuje, uz radionice i izložbe radova, i tzv. artist-talk na kojem Alex predstavlja svoje druge projekte, razloge pokretanja programa, upoznaje publiku s nezavisnom scenom i programima okupljenim oko OT301 centra u Amsterdamu u okviru kojeg ima i svoj umjetnički studio. Na izložbama predstavlja 20-ak radova nastalih u okviru ovogodišnjih gostovanja u Hrvatskoj i šire.


Povezano