Plakat za otvorenu komunikaciju

nedjelja, 15.04.2018. - subota, 21.04.2018.
grafički_urednik_kkz_630 FOTO: Kinoklub Zagreb / Facebook

U ponedjeljak, 16. travnja u Galeriji Greta s početkom u 19.30 sati otvara se izložba Daria Devića pod nazivom Grafički urednik Kinokluba Zagreb.

Izložba donosi cjeloviti prikaz sedamdeset A3 plakata koje je Dario Dević od 2012. dizajnirao za programske djelatnosti legendarne zagrebačke kinoamaterske institucije. Poznat uglavnom po svom radu u zagrebačkom krugu nezavisne kulture, Dević je zagovornik infiltracije u redove i radove kulturnih subjekata koje voli i za koje voli raditi.

Kako u popratnom tekstu izložbe piše Lovro Japundžić, “nakon šest godina rada na poziciji kućnog dizajnera KKZ-a Dević i dalje uspijeva zainteresirati, ali i provocirati publiku nezavisne kulturne scene. Upadljivost i laka čitljivost nerijetko potiču na pisanu, usmenu ili barem emoji reakciju budući da je mogućnost otvorene i obostrane komunikacije esencijalan element ovakve vrste dizajnerskog plakata”. 

U subotu, 21. travnja u Galeriji Greta održat će se i projekcija filmova iz arhive Kinokluba u selekciji Petre Belc i Lane Kosovac. Izložba i projekcija dio su cjelogodišnjih događanja povodom 90. rođendana KKZ-a.

Izložba ostaje otvorena do 22. travnja 2018.


Povezano