Obrazac zločina

četvrtak, 22.02.2018. - četvrtak, 01.03.2018.
kosovo_98_99_630 FOTO: MKSJ - Slučaj Kosovo / Web

Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću poziva na otvorenje multimedijalne izložbe Sense – Centra za tranzicijsku pravdu pod nazivom Kosovo 1998-1999. Istraga, rekonstrukcija i procesuiranje kosovskih zločina, praćenu fotografijama ratnog fotografa Wadea Godarda. Putujuća izložba organizira se u sklopu predstavljanja Dokumentacijskog centra za ratne zločine u Prištini, otvorenom u rujnu 2017. godine.

Izložba se otvara u petak, 23. veljače u 18.30 sati u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva, uz govore organizatora i gostiju. Na otvorenju govore političar i odvjetnik Azem Vllasi, predstavnik Sense Mirko Klarin, Dea Dedi iz Fonda za Humanitarno pravo Kosovo te Vesna Teršelič iz Documente.  

Svečanom otvorenju izložbe prethodit će okrugli stol na temu rata na Kosovu, kako je medijski posredovan, o uzrocima sukoba, suđenjima za ratne zločine te potrebi pomirenja te izgradnje povjerenja među zajednicama, u kontekstu desete obljetnice nezavisnosti Kosova. Okrugli stol počinje u 17 sati u HND-ovom Klubu, a na njemu govore Azem Vllasi i Jerko Bakotin, uz moderiranje Vesne Teršelič. 

Izložba ostaje otvorena do petka, 2. ožujka


Povezano