Lana Stojićević: Mizanscena

Rijeka, Galerija Filodrammatica
četvrtak, 16.11.2023. - četvrtak, 07.12.2023.
FOTO: Sunny Side, Lana Stojićević

U četvrtak, 16. studenog u 19 sati, u Galeriji Filodrammatica održat će se otvorenje izložbe Mizanscena šibenske umjetnice Lane Stojićević u organizaciji udruge Drugo more.

Iz najave: “Nakon uprizorenja u Splitu, Osijeku i Grazu, izložba Mizanscena šibenske umjetnice Lane Stojićević okuplja i po prvi puta u Rijeci predstavlja četiri serije fotografija – Crno brdo (2015.), Fasada (2018.), Sunny Side (2018.) i Betonicus (2020.). Riječ je o fotografskim performansima koji su nastali sličnim principom: imaginarni narativi inspirirani lokalnim specifičnostima vizualizirani su pomoću site-specific kostima, maketa i rekvizita.

Lana Stojićević je vizualna umjetnica koja djeluje u području umjetničkog istraživanja. Performativnim i insceniranim serijama fotografija, kostimima, rekvizitima i arhitektonskim maketama istražuje teme poput divlje gradnje, arhitektonskog i industrijskog nasljeđa, zagađenja okoliša, suvremenih neostilova, devastacije kulturne baštine i transformacije krajolika kao posljedice masovnog turizma.

Više informacija o izložbi pronađite ovdje.


Povezano