Interdisciplinarno polje suvremenosti

četvrtak, 10.01.2019. - četvrtak, 07.02.2019.
silvio_fornetić_630

U organizaciji udruge siva) (zona – prostor suvremene i medijske umjetnosti, u petak, 11. siječnja u Galeriji VN otvara se izložba Zvuk Silvija Foretića, u kustoskom odabiru Darka Fritza. Inicijalno predstavljena u galeriji Centra za kulturu Korčula, izložba po prvi put predstavlja Foretićevo stvaralaštvo u galerijskom kontekstu, a na otvaranju zagrebačke izložbe svoj rad će kratko predstaviti i sam autor. 

Izložba Zvuk nastala je kao rezultat istraživanja i brojnih razgovora kustosa Darka Fritza s autorom i njegovom suprugom, muzikologinjom Zdenkom Kapko-Foretić, a odnosi se na proces nastajanja i izvođenja glazbe i poseban tretman upotrebe semantičkih kodova, bliskoj konceptualnoj umjetnosti.

Rad u području glazbe Sivija Foretića konceptualnim i scenskim postupcima u mnogim se segmentima preklapa sa likovnom i medijskom umjetnošću, kao što su određivanja forme i sadržaja kroz koncept ili algoritam, društvenom kritikom kroz institucionalnu kritiku vlastite discipline, te uvođenjem šoka i ekscesa u uspavano građansko društvo.

“Povijest suvremenosti mora se ispisivati interdisciplinarno”, poručuju organizatori.

Ulaz na izložbu je slobodan, a posjetiti se može do 8. veljače 2019.


Povezano