I think it’s a group of people flying kites in the rain

Split, Galerija Kluba Kocka
petak, 08.12.2023. - ponedjeljak, 18.12.2023.
I think it's a group of people flying kites in the rain, Tanja Minarik

U sklopu programa qIZLOŽBE kolektiva queerANarchive u  petak, 8. prosinca, u 19 sati u Galeriji Kluba Kocka otvara se izložba naziva I think it’s a group of people flying kites in the rain Tanje Minarik. Surađujući s strojnim učenjem i algoritmima, te polazeči od vlastitih digitalnih artefakata, autorica promišlja kako suvremene tehnologije mogu oblikovati naša iskustva i sjećanja. Izložba se može razgledati radnim danom zaključno s 18. prosinca. 

“Ova višekanalna video instalacija, sastavljena isključivo od setova teksta, slike, zvuka i videa nastalih u suradnji umjetnice,  strojnog učenja i algoritama, naslanja se na William Lathamov koncept umjetnika_ce kao vrtlara_ice. Kroz ovu dinamičnu interakciju između ljudske namjere i generativnih sposobnosti računalnih algoritama, umjetnost nastaje kao fluidno i evoluirajuće iskustvo. U skladu s teorijom Donne Haraway, rad naglašava važnost svjetova koje stvaramo i kako ti svjetovi oblikuju naša iskustva”, stoji u predgovoru izložbe.

Tanja Minarik, umjetnica je koja djeluje u području videoumjetnosti, audiovizualnih performansa i interaktivnih imerzivnih okruženja. Dio je kolektiva queerANarchive i članica Univerzalnog istraživačkog instituta UR. U svom recentnom radu ko-kreira i ko-surađuje s algoritmima. Od 2023. postaje kiborg.


Povezano