BLOK: Umjetnost (u) susjedstvu

Split, Salon Galić
četvrtak, 25.01.2024. - ponedjeljak, 12.02.2024.

U četvrtak, 25. siječnja, s početkom u 19 sati održat će se otvorenje izložbe BLOK: Umjetnost (u) susjedstvu: trešnjevački radovi Marka Tadića, Ane Kuzmanić i Božene Končić Badurina u Salonu Galić (HULU Split).

Izložba je dio ciklusa Živa baština u gostima, a njome će se predstaviti rad Muzeja susjedstva Trešnjevka pokrenutog 2001. godine. Muzej djeluje u području društveno angažirane umjetnosti, a gradi se kroz rad sa zajednicom i javne kulturne programe. Umjetnički radovi Marka Tadića, Prolazna forma (2022.), Divlji rast (2022.) Ane Kuzmanić i Jadrankin prvi život (2023.) Božene Končić Badurine nastali su na temelju istraživanja virtualnog fundusa muzeja i suradnje s kolektivom te lokalnom zajednicom.

Od istraživanja, preko direktnog rada s lokalnom zajednicom, referiranja na različite društvene sfere, do izložbi i publikacija, troje umjetnica_ka s kojima smo započeli program Živa baština na specifične su načine oživjeli nasljeđe Trešnjevke. U susjedstvu, sa susjedstvom, za susjedstvo, njihovi radovi živi su dokaz da baština nije osuđena samo na hvatanje komercijalnih trendova u korist rasta kapitala i/ili plesanje u ritmu nacionalnog ponosa”, stoji u popratnom tekstu kustosice Ane Kutleše.

Više informacija o izložbi pronađite ovdje.


Povezano