Apsurdistička strip subverzija

petak, 05.05.2017. - ponedjeljak, 05.06.2017.
armanini_WEB

Strip platforma Komikaze poziva na otvorenje samostalne izložbe hrvatske stripašice, ilustratorice i dizajnerice Ivane Armanini, koje će se održati 6. svibnja u 19.30 sati u Gradskom muzeju Virovitica

Armanini će se virovitičkoj publici predstaviti izborom autorskih plakata i ilustracija te će promovirati novi strip album Katalog, svojevrsnu retrospektivu 15 godina svog umjetničkog rada.

Ivana Armanini prepoznatljiva je po art brut crtežu, likovnosti snažnog kontrasta, izražajnim teksturama i stiliziranim likovima koje stvara u tušu, kombiniranim tehnikama i digitalnom grafikom. Autorica subverzivno obrađuje društveno angažirane teme apsurdističkim humorom. Kratke strip forme gradi na emocijama interpretirajući sadržaje, stanja i teme svakodnevnog života različitim stilskim pristupima koje razvija razigranim, spontanim, ludičkim senzibilitetom.

Rođena je u Zagrebu gdje je završila Akademiju likovnih umjetnosti. Osniva i vodi Komikaze te izlaže na preko 200 izložbi, radionica i festivala. Godine 2015. pokrenula je turneju Femicomix posvećenu ženskom stripu, a 2016. i istoimenu ediciju.

Izložba je otvorena do 6. lipnja.


Povezano