Tri premijere

subota, 09.06.2018. - subota, 09.06.2018.
20180304_restart_DOM-BORACA_photo_2

Ivan Ramljak: Dom Boraca, 2018.

U nedjelju, 10. lipnja u 21 sat u kinu Tuškanac prikazuju se tri nova filma Ivana Ramljaka.

Dokumentarni film Dom boraca prati sudbinu nekadašnjeg Doma boraca narodnooslobodilačkog rata i omladine Jugoslavije, kojeg je komunistička vlada izgradila 1974. godine u Titovom rodnom selu, Kumrovcu. Ubrzo nakon raspada Jugoslavije Spomen-dom je zatvoren te je skoro tri desetljeća kasnije Dom i dalje bez svrhe. Ipak, neki Borci su još uvijek tamo.

Dokumentarno-eksperimentalni film Mezostajun istražuje spacijalni i vremenski odnos stanovnika mediteranskog gradića prema javnom prostoru, koji se mijenja sukladno godišnjem dobu. Kombinirajući elemente ljeta i zime, u percepciji gledatelja nastaje jedan novi prostor – “mezostajun”. Film će svoju svjetsku premijeru imati upravo 10. lipnja, u kinu Tuškanac.

Dom boraca svoju svjetsku premijeru film je imao ove godine u natjecateljskom programu najvećeg francuskog festivala dokumentarnog filma – Cinéma du Réel, koji se održava u Parizu u Centre Georges Pompidou, dok je film Brodovi i dalje ne pristaju svoju svjetsku premijeru imao prošle godine na festivalu I mille occhi u Trstu.

Program traje 72 minute, a nakon projekcije autor će odgovarati na pitanja publike. Ulaz na projekciju je besplatan, a dodatne informacije možete pronaći ovdje


Povezano