Novi japanski ciklus

nedjelja, 08.10.2017. - četvrtak, 12.10.2017.
Tijelo2_630

Od 9. do 13. listopada Kino Tuškanac donosi novi japanski ciklus, Filmski klub, poljsku filmsku večer i recentnu distribuciju.

Ovogodišnji izbor iz japanske kinematografije donosi četiri filma čija je središnja tematska poveznica glazba: tinejdžerska drama Muzikalni zec i dječak iz 2013. koju je režirao Takuji Suzuki, glazbena drama Maestro! iz 2015. Shôtarôa Kobayashija, Naoki Katô predstavlja se humornom dramom Abraxas iz 2010. U programu je i romantična drama Pjesma na tvojim usnama iz 2015. koju potpisuje redatelj Takahiro Miki.

U suradnji s udrugom Mikolaj Kopernik tuškanačka će publika vidjeti potresnu poljsku dramu Tijelo nagrađivanu na prestižnim svjetskim festivalima poput onoga u Berlinu. 

Novi ciklus jesenjih programa Filmskoga kluba počinje tajvanskom dramom Jedan i dva. Ovaj filmski portret četveročlane tajvanske obitelji nagrađen je za najbolju režiju na filmskom festivalu u Cannesu 2000. i  redovito se ubraja među deset najboljih filmova 21. stoljeća. 

Distribucijski ciklus u 17 sati ponavlja biografiju slavnog jazz glazbenika Milesa Davisa, igrani dugometražni Prije svega Miles. Tu je i najbolji glazbeni dokumentarac u prošloj godini The Beatles: Eight Days A Week redatelja Rona Howarda. A počinju projekcije posljednjeg filma braće Dardenne socijalne drame Nepoznata djevojka s francuskom zvijezdom u usponu Adèle Haenel.

Raspored potražite ovdje


Povezano