LFF u gostima

srijeda, 17.07.2013. -
dovidjenja_kako_ste_630

Kao svojevrstan uvod i najava ovogodišnjeg, 11. Liburnia Film Festivala, u ljetnom Art-kinu riječka će publika imati prilike pogledati dva nagrađivana filma redatelja dokumentarnih filmova Borisa Mitića koji će ove godine, u sklopu LFF-a, održati Masterclass.

Lepa Dijana suluda je dokumentarna komedija o četiri romske obitelji koje prepravljaju stare automobile, Spačeke i Dijane. Kultni automobili pretvoreni su u neukrotive strojeve za reciklažu, a s njih se sve skida i ponešto dograđuje. Lepa Dijana, 45-minutni dokumentarni film, prikazan je na više od 80 festivala, a nagrađen je s preko 10 međunarodnih filmskih nagrada.

Doviđenja, kako ste? je satirično-vizualna putešestvija kroz izbor najboljih srpskih aforizama u posljednjih 40 godina. Popraćena je nekonvencionalnim i paradoksalnim dokumentarnim snimkama s 50000 kilometara dugog putovanja po balkanskim zabitima te snimkama prikupljenim u TV-arhivima udaljenih gradića. Vizualni “mišung” filma popraćen je pažljivo odabranim aforizmima koje deklamira poznati glumac Nebojša Glogovac.

Program LFF u gostima, uz same filmove, donosi i pregled ovogodišnjeg programa, najavu radionica te predstavljanje novih nagrada. Oliver Sertić, direktor i selektor programa, najavit će program 11. Liburnia Film Festivala, najstarijeg festivala hrvatskog dokumentarnog filma koji se ove godine održava u lučici u Ičićima od 28. do 31. kolovoza.

Ulaz na program u Art-kino u četvrtak, 18. srpnja, s početkom u 21.30 sati, slobodan je.


Povezano