Jedinstveni prostor eksperimentiranja

petak, 30.11.2018. - petak, 30.11.2018.
planine_hrvoslava_630

Planine, Hrvoslava Brkušić

U subotu, 1. prosinca od 20 sati u MM centru Studentskog centra u Zagrebu prikazuje se selekcija filmova koji su nastali na radionicama ili kroz druge programe Klubvizije SC u sezoni 2017./2018.

Autori filmova svoja su znanja i vještine rada s filmskom vrpcom stekli ili razvijali u Klubviziji. Iako filmska produkcija nije glavna Klubvizijina aktivnost, riječ je o jedinstvenom prostoru eksperimentiranja i rada na filmskoj vrpci otvorenom zajednici. U eksperimentiranju s filmom pružena je podrška u realizaciji i raznim multimedijskim projektima, stoga će program u MM centru biti zatvoren jednim takvim 16-milimetarskim audiovizualnim performansom.

Program otvara River in Castle autora Sandyja Dinga. Film je inovativan primjer korištenja tehnike kontaktnog kopiranja – Ding je sam osmislio DIY alat za kopiranje, na kojem je kratki found footage isječak transformirao u posvetu samom materijalu i procesu rada. 

Ding Dong Maje Milić je eksperimentalno poetski film temeljen na romanu. Isječci poetske proze i zvuka i eksperimentalno korištenje montaže stvaraju ritmičku spiralu kojom autorica nastoji uroniti u nesvjesno.

Film Planine Hrvoslave Brkušić uzima za polazište dijapozitive Zora filma snimljene 1950-ih godina u svrhu školske edukacije iz geografije. Autorica odabire motiv planinskih krajolika te ih složenim postprodukcijskim procesima oživljava i pretvara u pokretnu sliku.

Projekcije će popratiti nastup 01/12/18, svježeg izdanka sisačke muzičke scene, koji na dani datum čine trojica glazbenika poznatih po imenima ### i Zarkoff. Kao i dosadašnje nastupe ###, i ovaj će proširiti Hrvoje Spudić uz pomoć Sare Salamon projekcijama 16-milimetarskog filma modificiranog u trenutku projekcije.


Povezano