Javna i unutarnja strana političke borbe

srijeda, 28.03.2018. - srijeda, 28.03.2018.
ada_colau_WEB

U četvrtak, 29. ožujka u 19:30 sati u MM centru održava se projekcija dokumentarnog filma Gradonačelnica katalonskog redatelja Paua Fausa.

Film prati godinu dana u životu Ade Colau, od vremena koje je provela organizirajući antideložacijske borbe u Barceloni do dana kada je prisegnula kao prva žena na čelu toga grada. Ova intimna kronika – u kojoj se koriste i privatne snimke Adina videodnevnika – i privilegirani uvid u unutarnje mehanizme nove građanske platforme objedinjuje dvije prevladavajuće teme: povijesnu pobjedu, ilustrativnu za političke promjene koje se odvijaju na jugu Europe, te unutarnju borbu osobe koja se boji da ne postane ono što je često i sama propitivala. 

Nakon filma slijedi razgovor s Tomislavom Tomaševićem, kandidatom za zagrebačkog gradonačelnika ispred platforme Zagreb je NAŠ! i zastupnikom u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, i arhitekticom i aktivisticom Ivom Marčetić. Razgovor moderira Jelena Ostojić.

Gradonačelnica se prikazuje u sklopu projekta Kratke slike, programske cjeline Proširena slika koja se bavi odnosom kinematografije prema društveno-političkim temama. Ulaz na program je besplatan, a detaljnije informacije dostupne su na stranici MM centra.


Povezano