Filmovi u Art-kinu Grič

utorak, 03.01.2012. - ponedjeljak, 09.01.2012.
vojvotkinja_kino_gric

U srijedu, 4. siječnja, u 19 sati, premijerom Oscarom nagrađene britanske ljubavne drame Vojvotkinja  redatelja Saula Dibba s Keirom Kneightley, Ralphom Fiennesom i Charlotte Rampling u glavnim ulogama, otvara se program Art-kina Grič. Film se prikazuje do 10. siječnja.

Film Vojvotkinja donosi priču o mladoj aristokratkinji iz 18. stoljeća, pretkinji princeze Diane, koja ubrzo nakon udaje spoznaje da njezin stariji suprug od nje želi samo nasljednika. Osim Oscara za kostimografiju, film je osvojio i nagradu BAFTA za kostimografiju te bio nominiran za Zlatni globus i Europsku filmsku nagradu po glasovima publike.

U Kinu Grič od 4. siječnja će se redovito prikazivati filmovi u dva večernja termina (19 i 21 sat) i to isključivo neholivudski repertoar s naslovima iz europske, svjetske i nezavisne američke kinematografije. U dvoranu se vraćaju originalni stolci, a napravljen je i novi, izravni bočni ulaz u kino. Programski voditelj je filmski kritičar i urednik Goran Ivanišević, a projekt Art-kina Grič vodi udruga Kulturni klub u suradnji s Kinematografima.

 


Povezano