Film o stanju nacije

petak, 21.10.2016. - petak, 21.10.2016.
gazde_630

U organizaciji Udruge za promicanje civilnog društva, medijske kulture i razmjene informacija – TRIS i Gradske knjižnice Juraj Šižgorić, u subotu, 22. listopada, s početkom u 12 sati u Multimedijalnoj dvorani knjižnice bit će upriličena projekcija dugometražnog dokumentarca Gazda, redatelja Darija Juričana, uz promociju knjige Gazda, autora Saše Paparelle.

“Gazda je intrigantan i iznimno aktualan film koji će malo koga ostaviti ravnodušnim. To je film koji se tiče svih nas, film o nama i onima koji o nama sudbinski odlučuju. Šibenik ima privilegiju da nam u goste dolaze i redatelj filma Dario Juričan i autor knjige Saša Paparela, pa će nakon projekcije filma biti održana i kraća tribina na kojoj će posjetitelji imati mogućnost izravno pitati autore što ih o filmu i knjizi zanima”, najavljuju organizatori.

Šibenik ima još jednu privilegiju: bit će to projekcija, iznimno, bez naplate ulaznica, ali svi posjetitelji mogu slobodno svojim skromnim donacijama poduprijeti autore u njihovom radu. 

Gazda je dokumentarac o tranziciji, privatizaciji i korporacijama u Hrvatskoj, a dotiče se i povijesti najveće hrvatske korporacije Agrokora. “Ovo nije film o Ivici Todoriću, kaže se i u samoj uvodnoj špici, ali priča je to o jednom uspjehu i kako se do njega došlo, priča je to o jednom neuspjehu i kako u njemu živimo. Gazda nije film o Ivici Todoriću, već o simbolima Hrvatske. Film je to o stanju jedne nacije”, kažu autori.


Povezano