Adelita Husni-Bey i druženje s WHW Akademijom 2023

Zagreb, Centar Ribnjak
četvrtak, 26.10.2023.
FOTO: WHW Akademija 2023.

U okviru programa Večeri s WHW Akademijom u četvrtak, 26. listopada, s početkom u 18 sati u Velikoj dvorani Centra mladih Ribnjak održat će se projekcija filma Razglednice s pustog otoka Adelite Husni-Bey.

Nakon projekcije filma slijedi istraživanje utjelovljene pedagogije kao metode za kritičku analizu društvenih kontradikcija i tenzija. Sudionice_i WHW Akademije 2023. i Adelita će raspravljati, demonstrirati i potaknuti publiku da koriste svoja tijela za učenje, i to prema modulu Call and Response u kojem su sudjelovali.

Nalik na zbor, ovaj modul temeljio se na pozivima (calls) sudionica_ka, koji su razmijenili i okupili ono što je proizišlo iz njihovih pojedinačnih praksi. Njihovo zajedničko vrijeme bilo je strukturirano oko sljedećih pitanja: Kako možemo kolektivno odgovoriti na međusobne ‘pozive’? Kako dubinski slušati?

Adelita Husni-Bey umjetnica je i pedagoginja koja se bavi anarho-kolektivizmom, kazalištem i kritičkim pristupom pravu. Organizira radionice i producira publikacije, emisije i izložbe radove koristeći pedagoške modele koji njeguju nekompetitivnost kroz okvir suvremene umjetnosti. Njezin rad uključuje aktiviste, arhitektice, pravnike, školsku djecu, spoken-word pjesnikinje, glumce, urbanistkinje, fizikalne terapeute, studentice i pedagoge, a sastoji se od stvaranja prostora otvorenih prema kolektivnoj praksi.

Više informacija pronađite ovdje.


Povezano