VuBass OpenAir

petak, 06.06.2014. - petak, 06.06.2014.
vubass_2012_630

Festival će se održati 7. lipnja na lokaciji Park-šume Adica u Vukovaru. 

Ove godine VuBass nudi žanrovski specifični zvuk, a ugostit će producenta koji je u samom vrhu svjetske “underground” dubstep scene: BIOME (Tempa, Black Box) Manchester UK. Naširoko prepoznat po bass heavy minimalizmu, njegovi nastupi rasprodani su širom Europe, između ostalih broji redovne nastupe i na poznatom Outlook Festivalu. Također ponovno dovode i aktualne domaće producente, DJ-e, kolektive i mlade izvođače iz cijele Hrvatske orijentirane na Drum & Bass, Dubstep, Dub, Hip-Hop i slične glazbene pravce.

VuBass 2014. izvođači su BIOME (Tempa, Black Box) Manchester UK, BOCA SOUND SYSTEM, 207, KODIN, LEEKS, TEKITOKA, KULA, DOTS, NAOS, MAX, OLIVER, TRANSVERSA BEND, KRME I KRIS, SIKY, MICKEL, LE ZBOR.

Glazbeni program počinje u subotu, 7. lipnja, u 15 sati uz glazbu, zabavu, druženje, ples, sportske aktivnosti, i traje do nedjelje, 8. lipnja, do 7 sati. Ulaz je besplatan ulaz, a kampiranje slobodno.

VUKA (Vukovarska Udruga Kulturnog Aktivizma) je nevladina neprofitna organizacija koja se bavi promicanjem nezavisne kulture u gradu Vukovaru. VuBass 2014. provodi se u sklopu suradničkog projekta pod nazivom Koridor čiji je nositelj Udruga Poluga iz Karlovca, a partner neformalna inicijativa Boca sound system iz Zadra. Cilj projekta je jačanje lokalnih programa i umrežavanje aktera nezavisnih kulturnih scena Vukovara, Karlovca i Zadra. Projekt se realizira kroz platformu Clubture.

“S obzirom na besplatni karakter VuBass-a apeliramo na posjetitelje da sudjeluju u sakupljanju dobrovoljnih priloga na INFO pultu VuBass-a 7. lipnja, za područja pogođena poplavama kojima je svaka pomoć itekako dobro došla”, stoji u najavi festivala.


Povezano