Važnost suvremene plesne umjetnosti

četvrtak, 30.03.2017. - četvrtak, 30.03.2017.
japatipami_foto_nives_sertic_630 FOTO: Nives Sertić

U organizaciji Centra za plesnu i izvedbenu umjetnosti F.R.E.E. D.A.N.C.E. ove godine provodi se sedmi Karlovac Dance Festival (KDF 007), u sklopu kojeg će se održati edicija posvećena suvremenom plesnom stvaralaštvu za djecu i mlade.

U petak, 31. ožujka održava se gostovanje plesnih predstava u Gradskom kazalištu Zorin dom: RITAM TAM – Bajka o ritmu Studia za suvremeni ples u koprodukciji s GK Trešnja & JA PA TI PA MI (epizoda Stranci), serija scenskih događanja za djecu Multimedijalne Kolibe. Program ove KDF edicije odvija se u suradnji sa Zorin domom.

Najavljenim programom i organizacijom projekta KARLOVAC DANCE FESTIVAL želi se potaknuti škole, voditelje plesa, plesne pedagoge, predavače, roditelje i širu javnost da djeci i mladima podignu svijest o suvremenoj plesnoj umjetnosti kao i važnosti gledanja plesnih predstava.Također se kao aktivna publika uključuju učenici i nastavnici iz osnovnih škola OŠ Banija, OŠ Dragojle Jarnević, OŠ Grabrik te polaznici igraonice Gradske knjižnice I.G.Kovačić.

Važnost i značaj festivala KDF007 je više nego potreban za kvalitetan edukativan i kulturni razvoj plesne umjetnosti u Karlovcu. Prilika je to za edukaciju mladih o umjetnosti plesa i njegovoj kreativnosti.

Ovogodišnji festival KARLOVAC DANCE FESTIVAL je raspodijeljen u četiri izdanja kako bi se prisustvo umjetnosti suvremenog plesa u Karlovcu doživjelo tijekom 2017. godine s različitim fokusima i smjernicama na različitim lokacijama.

Sadržaj KDF 007 uključuje; međunarodne, nacionalne  i lokalne gostujuće izvedbe, produkcijsku platformu, istraživački laboratorij suvremenog plesa, rezidencije umjetnika/ca, edukaciju, kolaboraciju i dijalog. KDF 007 temelji se na ideji kontinuiteta, kvalitete i dostupnosti te kao takav uvodi nove inovativne prakse. Kako bi i dalje osigurali umjetničku izvrsnost, koncept KDF 007 podijeljen je na: Proljetnu ediciju posvećenu suvremenom plesnom stvaralaštvu za djecu i mlade, Ljetnu ediciju posvećenu međunarodnoj i lokalnoj suradnji, edukaciji i produkciji, Jesensku ediciju posvećenu hrvatskim autorima i Zimsku ediciju posvećenu međunarodnoj suradnji, edukaciji i produkciji.


Povezano