Spider Event Zagreb

srijeda, 20.11.2013. - subota, 23.11.2013.
loge22_630

Od 21. do 23. studenoga u Zagrebačkom plesnom centru i Gliptoteci HAZU održat će se umjetničko događanje, putujuća umjetnička manifestacija, Spider Event Zagreb. Ovo trodnevno međunarodno okupljanje u organizaciji kazališne skupine de facto, dio je europskog suradničkog projekta Spider Expand! i programa Kultura 2007-2013, a fokusirat će se na suvremenu izvedbenu umjetnost i live art. 

Odabrani projekti tematiziraju pitanje izvedbenih umjetnosti u okolišu galerijskog prostora, te zauzimaju raspoložive prostore Zagrebačkog plesnog centra i Gliptoteke HAZU. Upravo je suradnja s Gliptotekom HAZU otvorila temu zagrebačkog okupljanja: suvremeni ples u galeriji ili teatru? Kazališne grupa de facto se udružio s Gliptotekom, institucionalnim prostorom vizualne umjetnosti koji otvara svoje prostore proširenim poimanjima suvremene umjetnosti u galerijskom prostoru. U tom smislu, prezentirat će međunarodno istaknute plesne umjetnike i diskutirati nove umjetničke forme, ne samo iz ugla suvremenog plesa i kazališne umjetnosti, nego i kroz format vizualne umjetnosti unutar koje je suvremeni ples u Hrvatskoj pronalazio svoj izvedbeni institucionalni okvir, ali i crpio kreativni potencijal. 

Izložba Spider Eventa predstavit će hrvatske umjetnike čiji rad vješto korelira izvedbeni i likovni izričaj. Konceptom se izložba poigrava inverzijom poimanja uloge prostora izvedbe, propituje izvođački odnos napram njegove interpretacije, a u svojoj srži referira se na (ne)određenost pokreta u prostoru plesnog diskurza. 

U Kinu Grič od 21. do 23. studenoga odvijat će se popratni zabavni program ovog plesnog događanja. Ulaz je slobodan.

Na festivalu svoje će radove predstaviti Meytal Blanaru, Mette Edvardsen, Leja Jurišić i Teja Reba, Loge 22, Matej Kejžar, Saša Božić i Petra Hrašćanec, Jasenko Rasol, Nina Kurtela, Irma Omerzo, Nenad Sinkauz, Davor Sanvicenti i Petra Mrša

Cjelokupni program potražite ovdje.


Povezano