Prema početku

petak, 26.08.2016. - četvrtak, 15.09.2016.
foto_danko_stjepanovic_630

Karlovac Dance Festival u svojem ljetnom izdanju od 27. kolovoza do 16. rujna raspodjeljen je u tri tematske cjeline kako bi se prisustvo umjetnosti plesa proživjelo kroz nekoliko smjernica: izvedbeni, edukacijski i stvaralački dio. 

Karlovac Dance Festival uvršten je u EFFE – Europe for festivals, festivals for Europe, program Europske Asocijacije Festivala (EFA) čiji znak u zaglavlju Festivala jamči kvalitetu sadržaja i produkcije. Tri su osnovna kriterija po kojima su nacionalni stručnjaci ocjenjivali prijavljene festivale: predanost umjetničkoj izvrsnosti, involviranost lokalne zajednice u vlastito djelovanje i težnja europskim vrijednostima.

Programi se održavaju na različitim lokacijama: u staroj gradskoj jezgri ZVIJEZDA, u zelenom srcu Karlovca, Vrbanićevom perivoju, na rijeci Korani, u novootvorenom prostoru Free Dance-a u Ateljeu suvremenog plesa te u GK Zorin dom.

Međunarodni partner i sudionik KDF-a ove godine je Alleyne Dance te će edukacijski i produkcijski plesači i umjetnici imati prilike raditi sa renomiranim plesnim umjetnicama Kristinom i Sadé Alleyne koje su inspirirane i svoj rad razvijale sa sličnim i omiljenim umjetnicima i kompanijama kao što su Akram Khan (fuzije Kathak i suvremenog plesa), Retina Dance Company (release i kontakt improvizacija), Gregory Maqoma (Afro-Fusion Dance) i Henri Oguike (Klasični Suvremeni ples baziran na Forsythe i Cunningham tehnikama).

Od plesnih umjetnika izdvojeno je gostovanje Petre Hrašćanec, po prvi put u Karlovcu, a kroz Plesnu mrežu Hrvatske dolaze tri ponajbolja recentna plesna sola, neuhvatljiva, uznemirena i nekonvencionalna – This is you? Mateje Bilosnić, Luna Malekova Martine Nevistić i Prema početku Ane Kreitmeyer.

Raspored potražite ovdje.


Povezano