Karlovac Dance Festival

Karlovac, razne lokacije
petak, 20.10.2023. - subota, 11.11.2023.
Vulnera, Mia Zalukar

Karlovac Dance Festival, međunarodni festival suvremenog plesa i izvedbenih umjetnosti, po trinaesti se put održava u Karlovcu. U Ateljeu suvremenog plesa i na lokaciji Prostor(i)Ja u tijeku su probe, radionički i rezidencijalni programi koji traju od 16. do 21. listopada. Program možete pronaći ovdje.

Festival, 20.  listopada u 20 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom, službeno otvara predstava Vulenra.  Riječ je o novom radu autorice Mie Zalukar koji nastaje u produkciji umjetničke organizacije Malo sutra i Udruge Domino. Predstavu izvodi Jovana Zelenović koja zajedno sa autoricom potpisuje i koreografiju. Preostali festivalski izvedbeni dani u listopadu uključuju predstavu Nevidljiva šuma: Buđenje Mariane Tengner Barros i javnu prezentaciju rada u nastanku La lola/Ona koja zna Teoddore Ezhovske. Obje izvedbe prezentirati će se u Kinu Edison, u subotu 21. listopada.

Drugi blok jesenske edicije Karlovac Dance Festivala uključuje i popratni program: okrugli stol pozdnazivom Što vam je potrebno da budete umjetnici? koji će se održati  u petak, 10. studenoga u 12 sati u Kinu Edison. Program se odvija u suradnji organizacija Free Dance, Domino i Pozitivna sila u okviru projekta Mreža izvedbenih umjetnosti 2023. koji podržava Zaklada Kultura nova. Istoga dana, plesni umjetnici Bruno Isaković  i Mia Zalukar na KDF festivalu će prezentirati predstavu Heroes, u 20 sati u kazalištu Zorin dom.  

Jesenska edicija zatvara se 11. studenoga u 19 sati u Kinu Edison predstavom Moja babusja ne poznaje izraz biopower koreografkinje Nastasje Štefanić Kralj. Program iste predstave provodi se u okviru projekta Mreža izvedbenih umjetnosti 2023.


Povezano