Izgradnja kulturnog imidža Križevaca

srijeda, 02.03.2016. - petak, 15.04.2016.
Nenormalni_Balasevic_Culture_Shock_630

Počinje 12. izdanje Culture Shock Festivala, kulturno-obrazovnog festivala koji nudi sadržaje i aktivnosti iz područja nezavisne kulture i izvaninstitucionalnog obrazovanja, novih medija, suvremene umjetnosti i tehnologija poput tribina, izložbi, koncerata, slušaone, projekcije, perfomanse, kazalište i radionice.  

Cilj festivala promocija je nezavisne kulture i izvaninstitucionalnog obrazovanja kao i proširenje kulturno-obrazovne ponude grada Križevaca, dprinos raznovrsnosti turističke ponude Križevaca te izgradnja kulturnog imidža grada.

U sklopu festivala 3. ožujka održava se tribina Kako prepoznati pseudoznanost, u Klubu kulture u 19.30 sati s dr. sc. Dariom Hrupecem i Sandrom Novoselom. “Pseudoznanost je tvrdnja ili djelatnost koja se lažno predstavlja kao znanost, a koja potpuno ignorira znanstvenu metodu. Da bismo prepoznali pseudoznanost trebamo, u prvom redu, znati što je (prirodna) znanost i što je znanstvena metoda. Osim toga, postoje neki pokazatelji po kojima se pseudoznanost može jasno razlikovati od znanosti. Predavanje će obuhvatiti i niz konkretnih uputa kako prepoznati ne samo pseudoznanost nego i glupost općenito”, stoji u najavi.

U petak, 4. ožujka u Klubu kulture otvorenje je izložbe Stephana Lupina Lupinizam u 21 sat. Izložba će biti otvorena do 21. ožujka, a u najavi piše kako “svestran i provokativan umjetnik svjetskoga glasa prvi puta dolazi u Križevce predstaviti svoj raznolik umjetnički rad. Njegove slike, reljefe, instalacije i skulpture krase neobični materijali, zanimljive boje i oblici te raznolikost tema i ciklusa, od erotike i senzualnosti do političnosti i apokaliptičnosti. Posljednjih godina, zapostavljajući svoju prvu strast prema fotografiji, Lupino se okrenuo novom umjetničkom smjeru nazvanom, jednostavno, lupinizam. Lupinizam u jednoj riječi predstavlja i ujedinjuje znakove, simbole, pokret, plošnost, zanatsku perfekciju i unikatnu rustikalnost, humor i ironiju, internacionalizam i znatiželju”.

U subotu, 5. ožujka, također u Klubu kulture održava se koncert (ne)normalnog Balašević Tribute Banda iz Novog Sada. Koncert počinje u 22 sata, a ulaznica je 40/50 kuna.

“Vraćaju se u Križevce nakon trogodišnje pauze odsvirati još jedan u nizu svojih fenomenalnih višesatnih koncerata, baš u stilu velikog novosadskog kantautora, za sve ljubitelje Balaševićevog opusa. Za ovaj koncert su se okupili u proširenom sedmeročlanom sastavu uz električnu gitaru i saksofon, što znači da će i repertoar biti malo bogatiji. (ne)normalni su završili i svoj autorski album, te ćete imati prilike čuti i nekoliko njihovih pjesama, a svaki će posjetitelj na dar dobiti CD”. 

Više o festivalu i ostalim događanjima potražite ovdje.


Povezano