4. Kunstbunker festival

četvrtak, 05.07.2012. - subota, 07.07.2012.
kunstbunker_bigband_630

Umjetnički projekt Kunstbunker Music & Art Festival 2012, u organizaciji udruge Kunstbunker Duga Resa, po četvrti put će biti održan u dugoreškom Parku dr. Franje Tuđmana od 6. do 8. srpnja. Festival je od samog početka društveno angažirani projekt s težnjom prerastanja  u umjetničku rezidenciju i dugoročno mjesto susreta domaćih i evropskih umjetnika. Ovim konceptom mali grad poput Duge Rese bit će pretvoren u platformu društvene zajednice novih smjernica s ciljem poticanja razvoja kulturnog promišljanja i potreba za otvaranjem kulturnih insitucija u malim sredinama. Nove generacije mladih ljudi koji žive u Dugoj Resi kulturu i umjetnost shvaćaju kao nezaobilazni dio života i razvoja. Festival će ove godine biti otvoren u petak 6. srpnja u 21 sat koncertom Viktora Vidovića.

Kusntbunker Music & Art Festival 2012 zaživio je zahvaljujući glazbeniku i skladatelju Robu Spelbergu, koji je razvio suradnju sa studentima Jazz akademije u Grazu i time važnost ovog festivala pozicionirao na internacionalnoj karti suradnje mladih, promovirajući multikulturalnost, dijalog, umjetničko stvaranje i volonterizam. Upravo će studenti Jazz akademije omogućiti svim posjetiteljima vrhunska jazz glazbena iskustva. Tako će u petak, 6. srpnja u 22 i 30 sati nastupiti kvartet Square, dok će u nedjelju 8. srpnja u 22 sati svirati Julia M Trio i Chocolate Disaster

Kako najavljuju iz organizacije, ovaj projekt otvoren za sve umjetničke medije i žanrove, stoga od ove godine uz stalnu izložbu slika i skulptura u parku, započinje i projekt Galerije na otvorenom. Na zidovima grada Duge Rese bit će izrađeni murali evropski priznatih street art umjetnika (SR.X, BTOY, URI, J.BEJARANO, C215, ALICE) i postavljeni temelji buduće urbane galerije. Za književni dio programa pobrinut će se Branko Čegec i Miroslav Mićanović koji će svoje tekstove čitati u subotu 7. srpnja od 20 sati. Po nastupu književnika publiku očekuje nastup jazz sastava Trio 4 in 3 iz Zagreba.

Detaljan program festivala pronađite ovdje


Povezano