Marko Pogačar na Književnom salonu

srijeda, 02.03.2011. - srijeda, 02.03.2011.
marko pogačar_500

Na Književnom salonu SC-a, dinamični će dvojac, kojeg čine Ivica Prtenjača – Yves i Srećko Horvat – Barba, uz red dobre šale i domaće rakije, u ugodnoj salonskoj atmosferi predstaviti Pogačarevu upravo otisnutu knjigu Atlas glasova. Književno druženje održat će se u četvrtak, 3. ožujka, od 20 sati u Galeriji SC.

Marko Pogačar rođen je 1984. godine u Splitu. Poeziju, esejistiku i književnu kritiku objavljuje u domaćoj i stranoj periodici te na Trećem programu Hrvatskog radija. Objavio je dvije knjige pjesama, dvostruko nagrađene Pijavice nad Santa Cruzom (AGM, 2006) i Poslanice običnim ljudima (Algoritam, 2007). Pjesme i ciklusi prevedeni su mu na desetak jezika. Urednik je u dvotjedniku za kulturna i društvena zbivanja Zarez, član redakcije književnog časopisa Quorum te član programskog odbora Goranovog proljeća.

Književni salon novi je mjesečni program SC-a koji od listopada svakog mjeseca ugošćuje aktualne i zanimljive domaće i regionalne književnike. Na taj se način studentsku populaciju želi upoznati s etabliranim, popularnim i mladim spisateljima i spisateljicama. Svaka je pojedina večer koncipirana kao dvosatni portret gostujućih autora utemeljen na tri bloka čitanja: kratkom kritičkom osvrtu na autorov dosadašnji rad, razgovoru s voditeljem i intenzivnog interaktivnog dijela koji uključuje i zainteresiranu publiku.

Nakon predstavljanja autora i knjige, posjetite susjedni MM centar i uživajte u novoj poslastici Bendova u rezidenciji Kulture promjene.  U goste stiže bend Olovni ples, poznat po tome što spaja autorsku glazbu s poezijom hrvatskih pjesnika. Koncert počinje u 21 sat, a cijena ulaznice je 15 kn.


Povezano