Kako obuhvatiti neiskazivo

četvrtak, 15.11.2018. - četvrtak, 15.11.2018.
tanja_mravak_630

U petak, 16. studenog u 19 sati u sklopu Književnog programa kluba Booksa gostuje spisateljica i pripovjedačica Tanja Mravak.

Uz Mravakine dvije zbirke kratkih priča, Moramo razgovarati (2010.) i Naša žena (2017.), zapažena su i njezina čitanja na splitskom festivalu Pričigin. Kako stoji u najavi, “Tanja Mravak zna kako ispripovijedati priču da bi se obuhvatilo neiskazivo: razotkrili zamršeni ljudski odnosi i komunikacijski nesporazumi te sačuvalo ono malo humora i sreće koji nam pomažu preživjeti. Ona s lakoćom književnim sredstvima i u književnome tekstu prikazuje ograničenja patrijarhalnog društva, kao i ‘male otpore’ koje takvom društvu pružaju mnoge ovdašnje žene, ali i muškarci”.

S Tanjom Mravak razgovarat će književna kritičarka i esejistica Katarina Luketić, a razgovor će obuhvatiti “pisanje i pripovijedanje, naše i ničije žene, komunikaciju, bliskost i konflikt, stvarnu i imaginativnu Zagoru, patrijarhat, kolektivni mentalitet i pojedinačne otpore te terapijske i druge moći književnog teksta”.


Povezano